szerző:
hvg.hu

Több lövés is eldördült, de nem sérült meg senki. Egyik társaság tagjait sem kellett félteni egyébként, állítólag féltékenység állt a vita hátterében.

Gázpisztolyokkal, szamuráj karddal esett egymásnak két társaság egy budapesti benzinkúton. A két évvel ezelőtti eset felvételeit most hozta nyilvánosságra az ügyészség, miután a társaság tagjai ellen csoportos garázdaság miatt vádat emeltek – számolt be hétfőn az RTL Híradó.

A tudósításban bemutatták a benzinkút kameráinak felvételeit. Egy autóból többen kiszálltak, az első ember kezében volt szamurájkard, de a többiek sem voltak fegyvertelenek: gázpisztoly és golfütő volt náluk. Látszott, hogy nem tankolni akartak, egy másik társasághoz léptek, annak egyik tagjánál is előkerült egy gázpisztoly. Több lövés eldördült, az egyik férfi hadonászott a szamurájkarddal, a gázsprayt is használták.

A csetepaté rövid ideig tartott, a benzinkút dolgozói rendőrt hívtak. A támadók elmenekültek, de pár nap múlva elfogták őket.

Az ügyészség összesen hat ember ellen emelt vádat. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: a vádlottak közül négyen tartoztak az egyik társasághoz, míg ketten a másikhoz. Az ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Úgy tudni, a két társaság között egy féltékenységi ügy miatt durvult el a vita. A támadásban senki sem sérült meg.

A társaság tagjai közül ketten előzetesben voltak, de elengedték őket, és mindannyian szabadlábon védekeznek. Ha elítélik őket, akár három év börtönt is kaphatnak.

A társaság egyik tagját 2015 nyarán egy másik hasonló ügyben is keresték a rendőrök. Akkor egy váci úti szórakozóhely előtt rántott kést. Ott is eldördült egy gázpisztoly, de abban az ügyben végül nem emeltek vádat a férfi ellen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!