szerző:
hvg.hu

Kiderült, hogy az Ellenzéki Párt taktikai okokból indul a választáson.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Nem csak a név egyezik az Ellenzéki Párt képviselője és az Együtt elnökségi tagja esetén: megtudtuk, ugyanarról a Szíjj-Sarkadi Zsuzsannáról van szó. Az Együtt egy politikusa – kérve, hogy ne nevezzük meg – elmondta, ezt az elfekvő pártot szánták választási szövetség esetére, ami aztán nem jött létre. Nem ezzel a "szellemes névvel" indultak volna, átnevezték volna másra.

Juhász Péter annak idején sokat beszélt arról, az Együtt–Párbeszéd–LMP–Momentum négyesnek összeállva létre kellene hozni egy Új Pólust. Ez csak egy fantázianév volt, de Botka László miniszterelnök-jelölt egyik tanácsadója gyorsan levédette az ujpolus.hu weboldalt, igaz, ez Juhászt nem nagyon izgatta.

Forrásunk azt mondta, életben akarják tartani az Ellenzéki Pártot, ezért kezd el egy jelölt aláírást gyűjteni a választásra, de majd visszalép. Az ő jogértelmezésük szerint ahhoz, hogy a bíróság ne törölje a pártot a nyilvántartásból, elég, ha egy jelölt összegyűjti az aláírásokat, de az már nem feltétel, hogy a szavazólapon is szerepeljen. (A párttörvény szerint az ügyészség indítványára akkor állapítja meg egy párt működésének megszűnését, ha nem indul két egymást követő választáson.)

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.