szerző:
hvg.hu

Kiderült, hogy az Ellenzéki Párt taktikai okokból indul a választáson.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Nem csak a név egyezik az Ellenzéki Párt képviselője és az Együtt elnökségi tagja esetén: megtudtuk, ugyanarról a Szíjj-Sarkadi Zsuzsannáról van szó. Az Együtt egy politikusa – kérve, hogy ne nevezzük meg – elmondta, ezt az elfekvő pártot szánták választási szövetség esetére, ami aztán nem jött létre. Nem ezzel a "szellemes névvel" indultak volna, átnevezték volna másra.

Juhász Péter annak idején sokat beszélt arról, az Együtt–Párbeszéd–LMP–Momentum négyesnek összeállva létre kellene hozni egy Új Pólust. Ez csak egy fantázianév volt, de Botka László miniszterelnök-jelölt egyik tanácsadója gyorsan levédette az ujpolus.hu weboldalt, igaz, ez Juhászt nem nagyon izgatta.

Forrásunk azt mondta, életben akarják tartani az Ellenzéki Pártot, ezért kezd el egy jelölt aláírást gyűjteni a választásra, de majd visszalép. Az ő jogértelmezésük szerint ahhoz, hogy a bíróság ne törölje a pártot a nyilvántartásból, elég, ha egy jelölt összegyűjti az aláírásokat, de az már nem feltétel, hogy a szavazólapon is szerepeljen. (A párttörvény szerint az ügyészség indítványára akkor állapítja meg egy párt működésének megszűnését, ha nem indul két egymást követő választáson.)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!