szerző:
hvg.hu

Mert aki ezt teszi, a magyar kormány szuverén döntési jogosultságát kérdőjelezi meg Szijjártó Péter szerint.

Aki a Stop Soros törvénycsomagot kritizálja, az a magyar kormány szuverén döntési jogosultságát kérdőjelezi meg, ugyanis világos, hogy Magyarország érdekeivel ellentétes az illegális bevándorlás, a magyarok biztonságának érdekével ellentétes a határvédelem lebontása – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyrészt a Stop Soros törvénycsomagot védte, másrészt reagált Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter nyilatkozatára. A két ország között vita van a bevándorlásról, mindenesetre Szijjártó leszögezi: az európai értékeket Magyarország védi. Illetve az európai értékek védelme az európai civilizáció védelmét is jelenti, "meg kell védenünk Európa keresztény hagyományait, keresztény örökségét".

A Fidesz korábban kijelentette, aki az ellenzéki pártokra szavaz, veszélyezteti az országot, a CÖF arról beszélt, az ellenzéki pártok hazaárulók – most pedig már a Stop Sorost kritizálni is hazaárulás.