szerző:
hvg.hu

Idén is folytatják a rendezvénysorozatot, ezúttal egymilliárd forintot kap rá a megemlékezéseket koordináló Schmidt Mária.

Kormányhatározat rendelkezik az első világháborús megemlékezésekre biztosított állami forrásokról. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az Emmit bízzák meg az idei évre tervezett megemlékezések és programok előkészítésével és megvalósításával.

Ehhez egymilliárd forintot biztosít a kormány.

A megemlékezések lebonyolításáért felelős kormánybiztossá február elején Schmidt Máriát nevezték ki, a Terror Háza Múzeum, valamint a XX. és a XXI. Század Intézet főigazgatója a kormánybiztosi munkáért nem kap díjazást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Navracsics vezetésével emlékezünk az első világháborúra

A kormány az első világháború kirobbanásának 100. évfordulója alkalmából létrehozza az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottságot, melynek elnöke Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter lesz - áll a Magyar Közlönyben.