szerző:
hvg.hu

Felülvizsgálná az összes állami földterületi szerződést Karácsony Gergely, és visszavenné a spekulatív céllal megvásárolt földeket.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Visszavenné a spekulációs céllal vett földeket, és megvizsgálná a földbérleti szerződéseket az MSZP–Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely. Úgy véli ezen a területen vannak a földeket generációk óta használó családok, másfelől pedig van a "fideszes hatalmasságok világa, akik kinézték maguknak ezt a részt, azért, hogy a barátaikkal vadászni tudjanak", utalván egy konkrét szabolcsi esetre, amelyet az MSZP elnökhelyettese, Gőgös Zoltán ismertetett – ez az ügy 25 helyben lakó, generációk óta földet művelő családot érint Bökönyben, akik nem kapták meg a földeket a Honvédelmi Minisztériumtól, helyette, az MSZP meglátása szerint, Tasó László országgyűlési képviselő és baráti köre jutott a földekhez.

Karácsony szerint az ilyen esetek mutatják, Magyarországnak nem kormánya van, hanem "uralkodó elitje" van.

Hogy a mezőgazdaságban milyen módokon lehet támogatásokhoz jutni, és hogy került helyzetbe a kormányközeli pénzes elit a földeknél, itt írtuk le részletesen.

Attól, hogy Karácsony megvalósíthassa a céljait, egyelőre elég távol van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!