szerző:
hvg.hu

Felülvizsgálná az összes állami földterületi szerződést Karácsony Gergely, és visszavenné a spekulatív céllal megvásárolt földeket.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Visszavenné a spekulációs céllal vett földeket, és megvizsgálná a földbérleti szerződéseket az MSZP–Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely. Úgy véli ezen a területen vannak a földeket generációk óta használó családok, másfelől pedig van a "fideszes hatalmasságok világa, akik kinézték maguknak ezt a részt, azért, hogy a barátaikkal vadászni tudjanak", utalván egy konkrét szabolcsi esetre, amelyet az MSZP elnökhelyettese, Gőgös Zoltán ismertetett – ez az ügy 25 helyben lakó, generációk óta földet művelő családot érint Bökönyben, akik nem kapták meg a földeket a Honvédelmi Minisztériumtól, helyette, az MSZP meglátása szerint, Tasó László országgyűlési képviselő és baráti köre jutott a földekhez.

Karácsony szerint az ilyen esetek mutatják, Magyarországnak nem kormánya van, hanem "uralkodó elitje" van.

Hogy a mezőgazdaságban milyen módokon lehet támogatásokhoz jutni, és hogy került helyzetbe a kormányközeli pénzes elit a földeknél, itt írtuk le részletesen.

Attól, hogy Karácsony megvalósíthassa a céljait, egyelőre elég távol van.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.