szerző:
hvg.hu

Szerencsére éppen akkor senki sem volt azon a kerékpárúton, amikor becsapódott oda a fideszes képviselőt szállító autó.

Egy bolt biztonsági kamerája rögzítette, ahogy a fideszes Simonka György autója fákat tép ki Csongrádon, miután egy balra kanyarodó kisteherautónak ütközött. A furgont vezető férfi azt mondta az RTL Híradónak: a képviselő kocsija hirtelen tűnt fel, két autót is meg akart előzni a kereszteződésben. A balesetnek több szemtanúja volt.

A kamera felvételén látszik, hogy Simonka autója két fát tépett ki, majd az út melletti kerékpárúton állt meg. A kocsi eleje összetört.

Nem a Fidesz-KDNP képviselője vezetett, a politikus a fején szenvedett könnyebb sérülést. Az autó Budapestre vitte volna.

A balra kanyarodni szándékozó fehér furgon vezetője, amelynek Simonkáék nekicsapódtak, azt állítja: megállt a felezővonalnál, és szétnézett, mielőtt le akart fordulni. Ahogy elindult, a furgonjába csapódott Simonka autója, majd megindult a kerékpár felé. Ott szerencsére éppen akkor senki sem volt.

Egy szemtanú arról beszélt, hogy hallotta a nagy sebességgel közeledő autó hangját.

A rendőrök szabálysértési eljárást indítottak az ügyben, de nem közölték, ki ellen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!