szerző:
hvg.hu

A Helsinki Bizottságot nem is tartja Halász János Soros-szervezetnek, és egyébként is, a frakciószóvivő nem a Fidesz nevében beszélt – derült ki a mai tárgyaláson.

Még szeptemberben perelte be a Magyar Helsinki Bizottság a Fidesz frakciószóvivőjét, Halász Jánost, miután az azt állította egy sajtótájékoztatón, hogy titkolózik a vagyonáról és forrásairól, valamint megtagadott egy közérdekű adatigénylést, ami persze nem volt igaz.

Halász ügyvédjei a keddi bírósági tárgyaláson egészen meghökkentő védekezéssel álltak elő. A Helsinki a Facebookon számolt be arról, hogy a védők hirtelen azt állították, hogy Halász nem is sorolja a Helsinki Bizottságot a Soros-szervezetek közé, ezért amit a sajtótájékoztatón állított, az persze nem is vonatkozik erre a szervezetre.

De ennél is tovább mentek a Helsinki szerint: azt állították, hogy szerintük nincs jogilag kimutatható kapcsolat Halász János fideszes képviselő és a Fidesz-MPSZ nevű párt között, mivel szerintük Halász János nem a Fidesz képviseletében tartott Fidesz-logóval sajtótájékoztatót, aminek anyaga aztán a Fidesz YouTube-csatornájára került fel.

A védők magyarázata szerint tehát ez a sajtótájékoztató nem a Fidesz nevében hangzott el: