szerző:
hvg.hu

A postán is gyűjtötte volna a támogató aláírásokat a herédi polgármester rokona az egyik fideszesnek, de az ott dolgozó postáskisasszony jelezte, hogy ez szabálytalan - írja az esetről az Index.

A próbálkozásnak szemtanúja volt a posta közelében aláírást gyűjtő jobbikos aktivista, akinek jelzése alapján a párt alelnöke beadvánnyal fordult Hatvan főjegyzőjéhez.

Az ügy ezzel nem ért véget, Kómár József, Heréd polgármestere ugyanis nem hagyta annyiban, személyesen ment be a postára az önkormányzati levelekkel, és szóvá tette a történteket.

„Azt mondta, legyek szíves ezt is kirakni a Facebookra, hogy személyesen hozza a leveleket, és reméli, tudom, hogy miről beszél, mert ha nem akkor elmagyarázza” – mondta a postán ekkor egyedül dolgozó nő. Elmondta azt is, hogy a polgármester emelt hangon beszélt, de ő ott ügyfél, a dolgozó pedig a posta alkalmazottja, vagyis nem kelhet ki ellene.

A postáltól elmondása szerint távol áll a politika, de kellemetlen, hogy személyeskedő helyzetekkel kell szembesülnie azután, hogy felhívja a figyelmet egy szabálytalanságra.

Kómár József minderre annyit mondott: „az Indexnek nem kíván információkkal szolgálni.”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!