szerző:
hvg.hu

Három ismeretlen tökéletes összhangjának köszönheti életét egy Vas megyei férfi – közölte Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A mentőkhöz 13 óra körül érkezett a segélykérés, miszerint egy férfi kerékpárjáról leesett és nem mozdul – írta az eset nyomán az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

A hívásfogadó szakember instrukciói alapján, gyors betegvizsgálatot követően, a bejelentő azonnal megkezdte a beteg újraélesztését. Miközben a segélykérő a férfi mellkasát nyomta a nyílt utcán, két arra járó nő is a segítségére rohant.

Átvették a mellkaskompressziót a bejelentőtől, és tankönyv szerint, kiegészítve egymást, hárman végezték tovább a beavatkozást. A mentők gyors kiérkezése után, az időben elkezdett mellkasnyomásoknak is köszönhetően, a beteg keringése visszatért. A mentők így stabil állapotban szállíthatták kórházba a kerékpárost.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!