szerző:
hvg.hu

Pénzügyi átláthatatlansággal vádolja meg a civileket Deutsch Tamás, annak a Fidesznek az egyik "arca", amely ezernyi módon akadályozza a tisztánlátást a pénzügyeiben.

Svungos interjút adott Deutsch Tamás a Magyar Hírlapnak, amelyben megfogalmazta a transzparenciára mindig kényes kormány és a Fidesz részéről a lényeget: Sorosék legnagyobb ellensége a nyilvánosság. A civilek olyannyira nem akarják nyilvánosságra hozni külföldi pénzeik eredetét, hogy az már régóta nyilvános a közhasznúsági jelentésekben, a kormánypárti sajtó, mint a Magyar Hírlap, rendesen merített is belőle, még adatigénylési ügy is lett belőle – a Fidesz ilyen ügyekben kétszer is pert vesztett a bíróságon.

De Deutsch szerint mégiscsak a nyilvánosság zavarja "Sorosékat". Mondja ezt annak a kormánynak a tagja, amely megpróbált segíteni a jegybanknak eltitkolni közpénzmilliárdok felhasználását, a tao-pénzek titkosságához foggal-körömmel ragaszkodik, még a Kúriát is betámadja miatta, az ELIOS-ról szóló OLAF-jelentést a világ minden kincséért sem hozná nyilvánosságra, amely kormány minisztériumai folyamatosan százezreket, milliókat kérnek közérdekű adatokért, és soha meg sem próbált a képviselői vagyonnyilatkozatok képmutató, hazug rendszerén változtatni.

Ön mit gondol, Deutsch Tamás igazat mond?

HVG KAMUMÉTER

DeutschTamás: "Sorosék legnagyobb ellensége a nyilvánosság"

Ön szerint mi ennek az állításnak az igazságtartalma?

T o t á l K a m u
P o n t í g y !

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!