szerző:
hvg.hu

Egy kávé mellett kezdenek beszélni a választási együttműködésről.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Elfogadja Fekete-Győr András az invitálást és egyeztet az LMP-vel az esetleges választási együttműködésről - közölte a HírTV. Szél Bernadett egy sajtótájékoztatón elmondta, az aláírásgyűjtési időszakot követően ülnek tárgyalóasztalhoz. A Momentum és az LMP is mind a 106 körzetben állítana jelöltet.

"Abban állapodtunk meg, hogy az aláírási időszakot követően elfogyasztjuk ezt a kávét, és beszélünk a lehetséges közös dolgainkról, az LMP az Új Kezdet mellett a Momentumban lát olyan potenciált, akivel nagyon komoly kihívást tudunk támasztani a politikai elitnek, és ez Magyarország valós érdeke, és remélem, konstruktív kávézás lesz ebből az egészből"

- mondta Szél.

Fekete-Győr András Momentum elnök a Közös Ország Mozgalom által rendezett választókerületi vitában beszélt arról, három esetben lépnek vissza: a kedvezményezett jelöltnek legyen esélye legyőzni a Fideszt, a jelölt legyen hiteles, "ne pedig tolvaj", és a többi ellenzéki párt is lépjen vissza a javára. Ha mindhárom teljesül, akkor ők is lépnek, de szerinte ez a kérdés március végén fog eldőlni.

Kérdés, ha Fekete-Győr tartja magát az utolsó feltétlehez is, mire tud jutni az LMP-vel. A Momentum elnöke egyébként a vita során azt mondta, a jobbikos jelölt javára is visszalépne, ha ő volna a legesélyesebb.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!