szerző:
hvg.hu

Egy kávé mellett kezdenek beszélni a választási együttműködésről.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Elfogadja Fekete-Győr András az invitálást és egyeztet az LMP-vel az esetleges választási együttműködésről - közölte a HírTV. Szél Bernadett egy sajtótájékoztatón elmondta, az aláírásgyűjtési időszakot követően ülnek tárgyalóasztalhoz. A Momentum és az LMP is mind a 106 körzetben állítana jelöltet.

"Abban állapodtunk meg, hogy az aláírási időszakot követően elfogyasztjuk ezt a kávét, és beszélünk a lehetséges közös dolgainkról, az LMP az Új Kezdet mellett a Momentumban lát olyan potenciált, akivel nagyon komoly kihívást tudunk támasztani a politikai elitnek, és ez Magyarország valós érdeke, és remélem, konstruktív kávézás lesz ebből az egészből"

- mondta Szél.

Fekete-Győr András Momentum elnök a Közös Ország Mozgalom által rendezett választókerületi vitában beszélt arról, három esetben lépnek vissza: a kedvezményezett jelöltnek legyen esélye legyőzni a Fideszt, a jelölt legyen hiteles, "ne pedig tolvaj", és a többi ellenzéki párt is lépjen vissza a javára. Ha mindhárom teljesül, akkor ők is lépnek, de szerinte ez a kérdés március végén fog eldőlni.

Kérdés, ha Fekete-Győr tartja magát az utolsó feltétlehez is, mire tud jutni az LMP-vel. A Momentum elnöke egyébként a vita során azt mondta, a jobbikos jelölt javára is visszalépne, ha ő volna a legesélyesebb.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.