szerző:
hvg.hu

A jobbikos Rig Lajos azt szerette volna megtudni, mikor lesz ingyenes a bárányhimlő elleni védőoltás.

Az írásbeli kérdésre Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter helyett – a szokott módon – Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Illetve nem válaszolt. A visszaküldött dokumentumból ugyanis csak az nem derül ki, hogy térítésmentessé teszik-e valaha az említett védőoltást, és ha igen, mikor.

Válaszában Rétvári inkább arról értekezett, hogy meg kell védeni a járványügyi biztonságot, aminek megerősítése érdekében az elmúlt években bekerült az életkorhoz kötött, térítésmentes és kötelező védőoltások közé a pneumococcus elleni vakcina. Bevezették továbbá a serdülő lányok méhnyakrák elleni önkéntes védőoltását, illetve ingyenesen elérhetővé vált a meningococcus C elleni védőanyag.

Annyit azért még hozzátett, hogy a kormány folyamatosan vizsgálja a hazai védőoltási rendszer kibővítésének további lehetőségeit.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!