szerző:
hvg.hu

Feketével festették le a lényeges részeket a Jobbik plakátjain.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Azonos módszerrel festettek le több tucat jobbikos választási óriásplakátot a fővárosban. A párt szerint szervezett akcióval próbálják eltüntetni az alig néhány napja kihelyezett választási hirdetéseik legfőbb üzeneteit – tudósított a csütörtöki RTL Híradó.

Budapest több pontján is megrongálták a Jobbik plakátjait, feketével festették le a lényeges elemeket, így most már nem látszik, ki helyezte ki a plakátokat és mit akarnak azokon üzenni a választóknak.

A Jobbik Orbán Viktor korábbi bizalmasától, Simicska Lajostól bérel plakáthelyeket. Nemrég helyezték ki azokat, és számítottak a rongálásra, ahogy az a korábbi politikai hirdetéseikkel is történt.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta: egyértelmű, kik mázolják le a plakátjaikat. A Jobbik méltatlannak és gyávának tartja ezeket az eszközöket, amelyek szerinte azt jelzik, hogy a Fidesz fél.

A Fidesz szerint belefér a politikai véleménynyilvánításba, hogy lefestik a választási plakátokat, de a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint ők senkit sem bátorítanak erre.

A tudósításban elhangzott az is: a Jobbik plakátjai mellett egyelőre csak elvétve lehet választási plakátokat látni, a köztéri hirdetési helyek kétharmadát lefoglalta ugyanis egy közvetítőcég.

Simicska Lajos cégeinél egyedül a Jobbik hirdet majd, a többi ellenzéki párt egyenlő feltételek mellett az Odex nevű reklámfelületeket közvetítő céggel köthet szerződést, ha plakátolni akarnak. Az LMP ezt már megtette, és az RTL Híradó értesülései szerint az MSZP is tárgyal a céggel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!