szerző:
hvg.hu

Feketével festették le a lényeges részeket a Jobbik plakátjain.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Azonos módszerrel festettek le több tucat jobbikos választási óriásplakátot a fővárosban. A párt szerint szervezett akcióval próbálják eltüntetni az alig néhány napja kihelyezett választási hirdetéseik legfőbb üzeneteit – tudósított a csütörtöki RTL Híradó.

Budapest több pontján is megrongálták a Jobbik plakátjait, feketével festették le a lényeges elemeket, így most már nem látszik, ki helyezte ki a plakátokat és mit akarnak azokon üzenni a választóknak.

A Jobbik Orbán Viktor korábbi bizalmasától, Simicska Lajostól bérel plakáthelyeket. Nemrég helyezték ki azokat, és számítottak a rongálásra, ahogy az a korábbi politikai hirdetéseikkel is történt.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta: egyértelmű, kik mázolják le a plakátjaikat. A Jobbik méltatlannak és gyávának tartja ezeket az eszközöket, amelyek szerinte azt jelzik, hogy a Fidesz fél.

A Fidesz szerint belefér a politikai véleménynyilvánításba, hogy lefestik a választási plakátokat, de a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint ők senkit sem bátorítanak erre.

A tudósításban elhangzott az is: a Jobbik plakátjai mellett egyelőre csak elvétve lehet választási plakátokat látni, a köztéri hirdetési helyek kétharmadát lefoglalta ugyanis egy közvetítőcég.

Simicska Lajos cégeinél egyedül a Jobbik hirdet majd, a többi ellenzéki párt egyenlő feltételek mellett az Odex nevű reklámfelületeket közvetítő céggel köthet szerződést, ha plakátolni akarnak. Az LMP ezt már megtette, és az RTL Híradó értesülései szerint az MSZP is tárgyal a céggel.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.