szerző:
hvg.hu

A kormány szerint felháborító, amit a biztosító művel.

Elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá a veronai áldozatok gyászoló hozzátartozóit az ügyben érintett biztosítótársaság kérésére – írja a pénteki Blikk. A lap szerint egy testvérét elveszítő fiatalt például arról kérdezte a biztosító szakértője, mire költené a kártérítést. Egy hozzátartozó azt mondta, mindenkit felháborít, hogy a társaság nincs tekintettel a gyászukra.

A kormány lépett a veronai áldozatok hozzátartozóit "zaklató" biztosító miatt. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár közleményben azt írta, felháborítónak tartják a megalázó eljárást és az elmeorvosi vizsgálatot. Ezért fordultak a pénzügyi felügyelethez, vagyis a Magyar Nemzeti Bankhoz, és azonnali vizsgálat elrendelését kérte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!