szerző:
hvg.hu

A börtönben ülő Czeglédy Csabának összegyűjtötték a szükséges számú aláírást, a helyi választási bizottság pedig nyilvántartásba vette. Ideiglenes szabadulására azonban még várni kell.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Hivatalosan is nyilvántartásba vette a helyi választási bizottság Czeglédy Csabát, így a jelenleg előzetesben ülő politikus jelöltté vált – tudta meg az Index Czeglédy ügyvédjétől. Ezzel megnyílt az esély arra, hogy a költségvetési csalással gyanúsított férfi kikerüljön az előzetes letartóztatásból, de a meccs még nincs lefutva.

A választási bizottság döntése hétfőn emelkedik jogerőre, hacsak valaki meg nem támadja azt, melynek következtében végső soron a Kúria dönthet. Jelöltként Czeglédyt ugyanaz a mentelmi jog illeti meg, mint a parlamenti képviselőket. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta, akkor döntenek Czeglédy ügyében, ha a választási bizottság döntése jogerőre emelkedett. A mentelmi jogról a Nemzeti Választási Bizottság mondja ki a végső szót. Az ügy precedensértékű, korábban nem volt példa arra, hogy előzetesben ülő ember indulni akarjon a választáson.

Úgy tudjuk, Czeglédy valódi célja az, hogy pár napra kiszabadulva elmondhassa álláspontját az ellene folyó eljárásról, a Fidesz ugyanakkor azt sejti, Czeglédy valójában szökni akar, és visszaél a joggal. Czeglédy ügyvédjén keresztül ezt az Indexnek küldött levélben visszautasította.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.