szerző:
hvg.hu

A börtönben ülő Czeglédy Csabának összegyűjtötték a szükséges számú aláírást, a helyi választási bizottság pedig nyilvántartásba vette. Ideiglenes szabadulására azonban még várni kell.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Hivatalosan is nyilvántartásba vette a helyi választási bizottság Czeglédy Csabát, így a jelenleg előzetesben ülő politikus jelöltté vált – tudta meg az Index Czeglédy ügyvédjétől. Ezzel megnyílt az esély arra, hogy a költségvetési csalással gyanúsított férfi kikerüljön az előzetes letartóztatásból, de a meccs még nincs lefutva.

A választási bizottság döntése hétfőn emelkedik jogerőre, hacsak valaki meg nem támadja azt, melynek következtében végső soron a Kúria dönthet. Jelöltként Czeglédyt ugyanaz a mentelmi jog illeti meg, mint a parlamenti képviselőket. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta, akkor döntenek Czeglédy ügyében, ha a választási bizottság döntése jogerőre emelkedett. A mentelmi jogról a Nemzeti Választási Bizottság mondja ki a végső szót. Az ügy precedensértékű, korábban nem volt példa arra, hogy előzetesben ülő ember indulni akarjon a választáson.

Úgy tudjuk, Czeglédy valódi célja az, hogy pár napra kiszabadulva elmondhassa álláspontját az ellene folyó eljárásról, a Fidesz ugyanakkor azt sejti, Czeglédy valójában szökni akar, és visszaél a joggal. Czeglédy ügyvédjén keresztül ezt az Indexnek küldött levélben visszautasította.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!