szerző:
hvg.hu

Többen felháborodva mondták el a Blikknek, hogy szerintük az ügyben érintett biztosító nincs tekintettel a gyászra.

Elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá a veronai áldozatok gyászoló hozzátartozóit az ügyben érintett biztosítótársaság kérésére – írja a pénteki Blikk.

Egyikük beszámolója szerint a biztosító szakértője egyebek mellett azt kérdezte egy tinédzsertől, aki elveszítette a buszbalesetben a testvérét, hogy mire költene egy nagyobb összegű kártérítést. De más, hasonlóan ízléstelen kérdésekkel is bombázták őket – tette hozzá.

A tragédiában érintettektől a biztosító korábban pszichológiai szakvéleményt kért. Ezt a gyászolók az ügyvédjük által kiválasztott szakértő segítségével csináltatták meg, majd csatolták a kártérítési igényük benyújtásakor. A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki.

Egy másik hozzátartozó azt mondta: természetesen próbálnak együttműködni, de az mindenkit felháborít, hogy sem a gyászukra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel.

A szülők nem értik, mi a célja a biztosítónak az eljárással, és nem tudják, meddig húzódik még az ügyük.

A Magyar Biztosítók Szövetsége nem kívánt reagálni az ügyben. Korábbi közleményükre hivatkoztak, amelyben azt írták: kiemelten kezelik a veronai baleset károsultjainak ügyét. Az érintett biztosító ugyanezt írta válaszában, amelyben közölték azt is, hogy a biztosítási titokra tekintettel nem közölhetnek részleteket az ügyről.

A lap megszólaltatott egy ügyvédet is, aki elmondta: peren kívüli eljárásnál a biztosítónak joga van pszichológiai véleményt kérni, hogy a sérelemdíj mértékét megállapítsa. Ennek eredményét az általa választott elmeorvossal is felülvizsgáltathatja – tette hozzá.

MTI Itthon

Hamarosan vádat emelnek a veronai buszbaleset ügyében

Két hónapon belül vádat emel az olasz ügyészség az egy éve történt tragédia ügyében - írja a Magyar Nemzet, amely szerint egy illegálisan buszba szerelt pót benzintartály berobbanássa változtatta tűzcsapdává a járművet.