szerző:
hvg.hu

A Dózsa György úti kabriósként elhíresült M. Richárdot kórházba szállították – értesült a 24.hu.

A férfi előzetes letartóztatásáról szombaton kora délután döntöttek volna a Fő utcában, de rosszul lett még az ülés előtt. A portál úgy tudja, a férfit a János kórházba vitték, ott határoznak hamarosan arról, rács mögé kerül-e.

Az ügyészség a tragikus karambollal összefüggésben korábban már többször lecsukatta volna M. Richárdot, de hiába. A bíróság először nyomkövető nélkül, majd nyomkövetővel, de csak házi őrizetet rendelt el vele szemben. Most azonban megszegte a szabályokat, elhagyta az otthonát, ezért csütörtökön őrizetbe vették – emlékeztetett a 24.hu.

A tragikus baleset tavaly május 15-én délután történt. A körülményekről a rendőrség akkor annyit közölt, hogy két autó karambolozott a Kassák Lajos és a Dózsa György út találkozásánál, és az egyik jármű az ütközés erejétől belerohant a buszmegállóba. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a fehér kabrió nagy sebességgel rohant bele a másik, éppen kanyarodó Citroën oldalába, amely így a várakozók közé csapódott. A balesetben a Vízművek két munkatársa vesztette életét.

A kabrió sofőrje – aki a kecskeméti maffiaper egyik elítéltje – a történtek után több lapnak is nyilatkozott és azt mondta, mérhetetlenül sajnálja, de vétlennek érzi magát, a balesetben nem ő hibázott, a másik kocsinak kellett volna megadnia az elsőbbséget. M. Richárd boszorkányüldözésről beszélt.

A rendőrök később őrizetbe vették, miután a beszerzett bizonyítékok, szakértői vélemények alapján megalapozottá vált a gyanú. Ezt akkor ugyan nem közölték, de mint kiderült, a sofőr lényegesen gyorsabban hajtott a szakértők szerint a megengedettnél. A bíróság tájékoztatásából kiderült, hogy a férfi a gyanú szerint a baleset előtt kokaint fogyasztott – írta a 24.hu.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!