szerző:
hvg.hu

A Jobbik és az MSZP is beállt a független jelölt mögé, aki megnyerte Hódmezővásárhelyen az időközi polgármester-választást, ahol évtizedek óta csak a Fidesz nyert.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Minden körzetben szavazzank a legesélyesebb jelöltre - üzente Botka László, az MSZP volt miniszterelnök-jelöltje, miután Márki-Zay Péter megnyerte a hódmezővásárhelyi időközi választást. Márki-Zay függetlenként indult, a győzelem után beismerte, a Jobbik kapacitálta az indulásra.

Botka szerint két dologra kell figyelni:

"az egyik: a jelölt valóban le akarja győzni a Fideszt. A másik: ehhez legyen kellő helyi ismertsége és támogatottsága is. Az ellenzéki pártokat pedig arra kérem, hogy könnyítsék meg a választók dolgát. Ne a túlélésre játsszanak és ne a költségvetési támogatásra. Teremtsék meg annak a feltételét, hogy minden választópolgár minden körzetben megtalálhassa a győzelemre leginkább esélyes ellenzéki jelöltet. Itt a vásárhelyi példa, tessék követni mindenütt az országban."

Botka szerint Hódmezővásárhely történelmet írt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!