szerző:
hvg.hu

A Jobbik és az MSZP is beállt a független jelölt mögé, aki megnyerte Hódmezővásárhelyen az időközi polgármester-választást, ahol évtizedek óta csak a Fidesz nyert.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Minden körzetben szavazzank a legesélyesebb jelöltre - üzente Botka László, az MSZP volt miniszterelnök-jelöltje, miután Márki-Zay Péter megnyerte a hódmezővásárhelyi időközi választást. Márki-Zay függetlenként indult, a győzelem után beismerte, a Jobbik kapacitálta az indulásra.

Botka szerint két dologra kell figyelni:

"az egyik: a jelölt valóban le akarja győzni a Fideszt. A másik: ehhez legyen kellő helyi ismertsége és támogatottsága is. Az ellenzéki pártokat pedig arra kérem, hogy könnyítsék meg a választók dolgát. Ne a túlélésre játsszanak és ne a költségvetési támogatásra. Teremtsék meg annak a feltételét, hogy minden választópolgár minden körzetben megtalálhassa a győzelemre leginkább esélyes ellenzéki jelöltet. Itt a vásárhelyi példa, tessék követni mindenütt az országban."

Botka szerint Hódmezővásárhely történelmet írt.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.