szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mráz Ágoston Sámuel szerint a Fidesznek fel kell ráznia közömbössé vált szavazóit.

Mráz Ágoston Sámuel, a kormányzati megbízásokkal kitömött Nézőpont Csoport vezetője szerint a koordináció megoldásához ma egy lépéssel sem került közelebb az ellenzék. Mráz a kormánypárti PestiSrácok.hu-nak is elküldött gyorselemzésében pontokba szedte a hódmezővásárhelyi választás tanulságait.

Azt írta, "az ellenzék egy napig örömünnepet fog tartani, a következő nap viszont vezetői várhatóan összevesznek azon, mi következik a vásárhelyi eredményekből. Logikusan minden ellenzéki jelöltnek vissza kellene lépnie, s a maradék néhány napban szimpatikus független jelölteket kellene állítani 106 választókerületben" – magyarázta Mráz. Szerinte tét nélkül van esélye a protesztszavazásnak Magyarországon, de április 8-án Orbán Viktor miniszterelnöksége lesz a tét, ő pedig kimaradt a vásárhelyi kampányból, állítja Mráz, noha az alábbi kép éppenséggel nem erről tanúskodik.

©

Mráz ugyanakkor azt gondolja, "a kormányoldalon egy napig keserűség lesz, de utána még elszántabb küzdelemre van kilátás. A Fidesz legnagyobb ellensége saját szavazói közömbössége, a vásárhelyi vereség talán felrázhatja őket is".

Gergely Zsófia Itthon

Nincs Armageddon, de irány dolgozni – a Tv2-n dörrentek rá a fideszesekre

Ahogy várható volt, bagatellizálni próbálták a hódmezővásárhelyi történéseket Andy Vajna tévéjének állandó választási rovatában, de azért elhangzott néhány üzenet a fideszes képviselőjelölteknek miheztartás végett. Így elsősorban az, hogy "le a jampi gallért", mert a „munkát el kell végezni” minden választási kerületben, nem lehet struccként viselkedni ilyen vereség után.