szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mráz Ágoston Sámuel szerint a Fidesznek fel kell ráznia közömbössé vált szavazóit.

Mráz Ágoston Sámuel, a kormányzati megbízásokkal kitömött Nézőpont Csoport vezetője szerint a koordináció megoldásához ma egy lépéssel sem került közelebb az ellenzék. Mráz a kormánypárti PestiSrácok.hu-nak is elküldött gyorselemzésében pontokba szedte a hódmezővásárhelyi választás tanulságait.

Azt írta, "az ellenzék egy napig örömünnepet fog tartani, a következő nap viszont vezetői várhatóan összevesznek azon, mi következik a vásárhelyi eredményekből. Logikusan minden ellenzéki jelöltnek vissza kellene lépnie, s a maradék néhány napban szimpatikus független jelölteket kellene állítani 106 választókerületben" – magyarázta Mráz. Szerinte tét nélkül van esélye a protesztszavazásnak Magyarországon, de április 8-án Orbán Viktor miniszterelnöksége lesz a tét, ő pedig kimaradt a vásárhelyi kampányból, állítja Mráz, noha az alábbi kép éppenséggel nem erről tanúskodik.

©

Mráz ugyanakkor azt gondolja, "a kormányoldalon egy napig keserűség lesz, de utána még elszántabb küzdelemre van kilátás. A Fidesz legnagyobb ellensége saját szavazói közömbössége, a vásárhelyi vereség talán felrázhatja őket is".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Gergely Zsófia Itthon

Nincs Armageddon, de irány dolgozni – a Tv2-n dörrentek rá a fideszesekre

Ahogy várható volt, bagatellizálni próbálták a hódmezővásárhelyi történéseket Andy Vajna tévéjének állandó választási rovatában, de azért elhangzott néhány üzenet a fideszes képviselőjelölteknek miheztartás végett. Így elsősorban az, hogy "le a jampi gallért", mert a „munkát el kell végezni” minden választási kerületben, nem lehet struccként viselkedni ilyen vereség után.