szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármesterválasztás legfontosabb tanulsága az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint az, hogy még az olyan erős kormánypárti bástyának számító körzetekben sem verhetetlen a Fidesz, mint Hódmezővásárhely.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Karácsony Gergely szerint a hódmezővásárhelyi eredmény arra is rámutatott, hogy a közvélemény-kutatók durván felülmérik a Fideszt, a pártnak messze nincs akkora, az ellenzéknek viszont jóval nagyobb a támogatottsága, mint amit a hónapról-hónapra publikélt elemzések mutatnak.

Ha van jelölt és van összefogás, akkor igenis lehet győzni. Az eredmény pedig egyértelműen visszaigazolta, hogy jó úton jártunk, amikor az MSZP-Párbeszéd beállt egy helyben esélyes erős jelölt mögé - mondta a hvg.hu-nak Karácsony Gergely, megköszönve egyúttal a hódmezővásárhelyi választóknak, hogy nem vártak a csodára.

Arra a kérdésre, hogy a történtek után visszalép-e az MSZP-Párbeszéd esetleg további olyan választókörzetekben is, ahol nem az ő  jelöltje a legesélyesebb - például Csepelen, ahol az eddigi állás szerint az MSZP mindenképp elindítaná Bangóné Borbély Ildikót a körzetet 2014-ben a fideszes Németh Szilárdtól elhódító együttes Szabó Szabolcs ellen - Karácsony Gergely azt mondta: konkrét körzetek latolgatásába nem akar belemenni, de szerinte mindenképp tovább kell menni a koordinációban és újra kell nyitni az adott esetben már lezárt egyeztetéseket is az LMP-vel, az Együttel és a Momentummal. Ő maga hétfőn személyesen is ezt fogja javasolni az MSZP elnökségének.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.

Windisch Judit Itthon

Márki-Zay mámoros interjúja: a Fidesz az ország bármely városában legyőzhető

Civilből polgármester pár hét alatt: Márki-Zay Péter 14 százalékos előnnyel verte meg Hódmezővásárhelyen a fideszes jelöltet, és ezzel hitet adott mindenkinek, aki kormányváltást szeretne áprilisban. Ez már elég nagy csoda, és most várja a lehetetlen küldetés: egy Fidesz-többségű közgyűlést irányítani ellenzékiként. Az ünneplő tömeg gyűrűjében készítettünk miniinterjút éjjel a győztessel.