szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármesterválasztás legfontosabb tanulsága az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint az, hogy még az olyan erős kormánypárti bástyának számító körzetekben sem verhetetlen a Fidesz, mint Hódmezővásárhely.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Karácsony Gergely szerint a hódmezővásárhelyi eredmény arra is rámutatott, hogy a közvélemény-kutatók durván felülmérik a Fideszt, a pártnak messze nincs akkora, az ellenzéknek viszont jóval nagyobb a támogatottsága, mint amit a hónapról-hónapra publikélt elemzések mutatnak.

Ha van jelölt és van összefogás, akkor igenis lehet győzni. Az eredmény pedig egyértelműen visszaigazolta, hogy jó úton jártunk, amikor az MSZP-Párbeszéd beállt egy helyben esélyes erős jelölt mögé - mondta a hvg.hu-nak Karácsony Gergely, megköszönve egyúttal a hódmezővásárhelyi választóknak, hogy nem vártak a csodára.

Arra a kérdésre, hogy a történtek után visszalép-e az MSZP-Párbeszéd esetleg további olyan választókörzetekben is, ahol nem az ő  jelöltje a legesélyesebb - például Csepelen, ahol az eddigi állás szerint az MSZP mindenképp elindítaná Bangóné Borbély Ildikót a körzetet 2014-ben a fideszes Németh Szilárdtól elhódító együttes Szabó Szabolcs ellen - Karácsony Gergely azt mondta: konkrét körzetek latolgatásába nem akar belemenni, de szerinte mindenképp tovább kell menni a koordinációban és újra kell nyitni az adott esetben már lezárt egyeztetéseket is az LMP-vel, az Együttel és a Momentummal. Ő maga hétfőn személyesen is ezt fogja javasolni az MSZP elnökségének.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Windisch Judit Itthon

Márki-Zay mámoros interjúja: a Fidesz az ország bármely városában legyőzhető

Civilből polgármester pár hét alatt: Márki-Zay Péter 14 százalékos előnnyel verte meg Hódmezővásárhelyen a fideszes jelöltet, és ezzel hitet adott mindenkinek, aki kormányváltást szeretne áprilisban. Ez már elég nagy csoda, és most várja a lehetetlen küldetés: egy Fidesz-többségű közgyűlést irányítani ellenzékiként. Az ünneplő tömeg gyűrűjében készítettünk miniinterjút éjjel a győztessel.