szerző:
hvg.hu

Januárban erősen kampányolt az atya, megnéztük, a választás napjára is tartogat-e valamit.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Végighallgattuk Németh László esperes-plébános mai miséjét, hogy megtudjuk, az atya buzdít-e szavazásra vagy újra pálcát tör-e Márki-Zay Péter függetlenként induló polgármester-jelölt feje fölött. Egyiket sem tette meg. Igaz, hogy legutóbb, január közepén nem egy spontán, hanem előre bejelentett akció keretében kampányolt.

Németh az Index tudósítása szerint akkor világosan elmondta a híveknek, kire - a Fidesz jelöltjére - kell szavazni, mert ilyen jó dolga az egyháznak még nem volt, mint az Orbán-kormány alatt. Nem értett egyet azzal, hogy Márki-Zay diktatúráról beszélt. Többeket a mise végén elmondott 10 perces beszéd annyira felháborított, hogy kimentek a templomból. A másik templom világi vezetője Márki-Zay Péter, aki az eset után imát szervezett az atyáért.

Beszéltünk néhány hívővel, azt mondták, ez az atya egyszeri akciója volt. Sem ez, sem az erre érkezett reakciók nem foglalkoztatják őket különösebben. Egy idősebb férfi azt mondta, "meghallgattuk, aztán majd elmegyünk szavazni. De nem mondom meg, kire."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!