szerző:
hvg.hu

Januárban erősen kampányolt az atya, megnéztük, a választás napjára is tartogat-e valamit.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Végighallgattuk Németh László esperes-plébános mai miséjét, hogy megtudjuk, az atya buzdít-e szavazásra vagy újra pálcát tör-e Márki-Zay Péter függetlenként induló polgármester-jelölt feje fölött. Egyiket sem tette meg. Igaz, hogy legutóbb, január közepén nem egy spontán, hanem előre bejelentett akció keretében kampányolt.

Németh az Index tudósítása szerint akkor világosan elmondta a híveknek, kire - a Fidesz jelöltjére - kell szavazni, mert ilyen jó dolga az egyháznak még nem volt, mint az Orbán-kormány alatt. Nem értett egyet azzal, hogy Márki-Zay diktatúráról beszélt. Többeket a mise végén elmondott 10 perces beszéd annyira felháborított, hogy kimentek a templomból. A másik templom világi vezetője Márki-Zay Péter, aki az eset után imát szervezett az atyáért.

Beszéltünk néhány hívővel, azt mondták, ez az atya egyszeri akciója volt. Sem ez, sem az erre érkezett reakciók nem foglalkoztatják őket különösebben. Egy idősebb férfi azt mondta, "meghallgattuk, aztán majd elmegyünk szavazni. De nem mondom meg, kire."

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.