szerző:
hvg.hu

Rendkívüli sajtótájékoztatón reagált Lázár János, a térség országgyűlési képviselője arra, hogy elvesztették az időközi polgármester-választást. Lázár azzal érvelt, Hegedűs Zoltán annyi támogatást kapott, mint ő négy éve. Nem értette, miért merül fel, hogy ők nem mozgósítottak olyan jól, mint az ellenzék. "Mi közöm ahhoz, hogy az ellenzék hogy mozgósít, én a Fideszben vagyok!"

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Mosolyogva állt ki Lázár János és Hegedűs Zoltán. Utóbbi azzal kezdi, ez kegyeleti választás volt, az elhunyt polgármesterre, Almási Istvánra emlékezik. Az első szó nem a gratulációjé volt. Megköszöni azoknak, akik támogatták. "Piszkos kampány győzött a tisztességes munka felett." Mindenkivel együttműködnek. Gratulált Márki-Zaynak.

Lázár is az elhunyt polgármesterre emlékszik először. Reméli, méltóak maradnak az emlékéhez. Mindenkinek megköszönte, aki részt vett a választáson. Magas részvétel a legnagyobb siker és ünnep. Köszöni azoknak, akik rájuk szavaztak. Szinte ugyanennyien szavaztak 2014 tavaszán, mint most Hegedűsre. Óriási, hogy a bizalmukat meg tudjuk tartani, köszönjük, hogy kitartottak. Ez a legnagyobb siker, hogy őket megtartották. Gratulál a győztesnek.

Országos jellegű kampány zajlott, de ennek itt vége, itt tovább szeretnének dolgozni, hogy a város még jobb legyen.

Lázár megkapja az első kérdést, nem tart-e attól, hogy megverik az országgyűlésin őt illetve a Fideszt? Polgármester-választás volt, mondta Lázár. Az eredményeket még nem értékelték, fogják értékelni. Azt majd meglátjuk, vesztes város lesz-e Hódmezővásárhely a független jelölt győzelmével - felelte Lázár. A legfontosabb, hogy a város fejlődjön.

Kormányváltó hangulat van-e - teszik fel a kérdést, mire Lázár megismétli, 9500 szavazatot kapott 2014-ben, nem volt kormányváltó hangulat, ennyit kapott most Hegedűs is. "Nagy csata lesz."

Személyes kudarc-e - kérdezik Lázár. Egyszer fent, egyszer lent - mondja Lázár. Meglátjuk, mit hoz 2018. "Én 43 éves vagyok."

Mit lépnek az MSZP-Jobbik összefogásra - hangzott el a kérdés. Ezt is azzal verte le, polgármesterválasztás volt, új irányt akarnak a városnak adni, hajrá. Még nem értékelték az eredményt, ezt tudja mondani az ország konzekvenciát firtató kérdésekre. Világos eredmény született. Bízik benne, hogy a város helyzete jobb lesz.

"Hajrá" - mondja ezt arra, hogy Márki-Zay Péter nyilvánossgára hozná az Elios közbeszerzéseket. "Hajrá, mindent bele, nyugodtan túrják a papírokat."

Hegedűs hétvégén lemond az alpolgármesterségről. Mozgósítási képesség kudarcára vonatkozó kérdésünkre Lázár megismételte, ugyanannyian szavaztak Hegedűsre, mint rá korábban, "bár nyilván a hvg.hu-t nem zavarják a számok". Válaszunkra, hogy az ellenzék jobban mozgósított, azt mondta,

"mi közöm ahhoz, hogy az ellenzék hogy mozgósít, én a Fideszben vagyok! most nem ránk esett a választás."

Lázár beszélt Orbánnal, aki megköszönte, hogy a választók kitartottak.

Percről percre tudósításunk a választásról itt érhető el. A borítóképen a győztes, Márki-Zay Péter látható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Windisch Judit Itthon

Márki-Zay mámoros interjúja: a Fidesz az ország bármely városában legyőzhető

Civilből polgármester pár hét alatt: Márki-Zay Péter 14 százalékos előnnyel verte meg Hódmezővásárhelyen a fideszes jelöltet, és ezzel hitet adott mindenkinek, aki kormányváltást szeretne áprilisban. Ez már elég nagy csoda, és most várja a lehetetlen küldetés: egy Fidesz-többségű közgyűlést irányítani ellenzékiként. Az ünneplő tömeg gyűrűjében készítettünk miniinterjút éjjel a győztessel.