szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hódmezővásárhely mellett két másik településen, Kiskunhalason és Rózsafán is időközi önkormányzati választást tartottak.

A Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason az időközi önkormányzati képviselőválasztáson a Nemzeti Választási Iroda honlapjának adatai szerint Juhász György (Fidesz-KDNP) 454 szavazatot (68,07 százalék) kapott, Fejes Ferencre (független) 206-an szavaztak (30,88 százalék), Czupor Attila László, a Magyar Munkáspárt jelöltje alig több mint 1 százalékos eredményt ért el 7 szavazattal. A névjegyzékben 2342-an szerepeltek. A választásra jogosultak több mint 28 százaléka vett részt a voksoláson.

A településen azért kellett időközi választást kiírni, mert Aradszky Lászlóné Kiskunhalas város 5. számú választókerületének képviselője, egyben a kiskunhalasi képviselőtestület ügyrendi és szociális bizottságának elnöke 2017. október 29-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A Baranya megyei Rózsafán öt független jelölt közül Németh Norbertet választották polgármesterré - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a nagypeterdi közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-t. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület november végén feloszlatta magát.

Borsos Kinga közlése szerint Németh Norbert 69, a korábban Fidesz-KDNP-s jelöltként megválasztott, de a vasárnapi voksoláson a településvezetői tisztségért függetlenként újraindult Bogdán László 44 szavazatot kapott. Király Attilára 37-en, Szomor Nikolettre 26-an, Szőlősi Csabára 9-en voksoltak.

A 292 szavazásra jogosult választó közül 189-en jelentek meg az urnánál, két érvénytelen szavazat mellett két nem lepecsételt szavazólapot is regisztráltak - jelezte Borsos Kinga. A négy képviselői helyet független jelöltek nyerték - tette hozzá. A Rózsafán a választás előtt készített riportunkat itt olvashatja. Itt kiderül, hogy a választáson függetlenként újraindult Bogdán László Hegedűs Zsuzsa volt miniszterelnöki főtanácsadó extitkára, aki ellen bűnvádi eljárás indult a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványban végzett munkájával is összefüggő ügyben. Ráadásul, a helyiek gyanúja szerint a falu számlái sincsenek rendben. Akadt, aki úgy vélte ha ő nyert volna, minden maradt a régiben, pusztult volna tovább a település, mint az utóbbi négy évben, amikor Bogdán több száz kilométerről irányította Rózsafát.

A hódmezővásárhelyi eredményekről itt tudhat meg mindent.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!