szerző:
hvg.hu

A Jobbik vasárnap este a párt nyári gerilla-plakátkampányából ismert jelszóval: ”A nép nem betiltható, de a kormány leváltható!” - üdvözölte a független jelölt győzelmét.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Az ellenzéki párt közleménye szerint Hódmezővásárhelyen a népakarat győzedelmeskedett: a Fidesz bevehetetlennek hitt fellegvárának lakossága adott egy nagy pofont a „korrupt, pökhendi és a hatalmuk érdekében a legaljasabb eszközöket is bevető kormánypártoknak, hogy az embereknek elegük van a lopásból, a kiszolgáltatottságból, az agymosásból, a fenyegetettségből és a zsarolásból.”

A Jobbik szerint egyúttal minden, ma még elkeseredett magyar ember is reményt kapott, hogy ha kellő létszámban elmennek szavazni és egyéniben a legesélyesebb jelöltre voksolnak, a Fidesznek esélye sincs április 8-án. „Mi győzünk, Ti nyertek!” – zárul a Jobbik legfrissebb választási szlogenjére utalva a pártközpont közleménye.

Vona Gábor pártelnök a közleménytől függetlenül saját Facebook-oldalára feltöltött videóban is gratulált a győztes Márki-Zay Péternek. A pártelnök fordulópontnak, történelmi győzelemnek nevezte a vasárnapi eredményt, mert ha Lázár János városában meg lehetett verni a Fideszt, akkor az szerinte azt üzeni, hogy a párt az ország minden pontján megverhető. Van remény, Magyarország, nem szabad hinni a közvélemény-kutatásnak! – zárta gratulációját a Jobbik elnöke.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.