szerző:
hvg.hu

A Jobbik vasárnap este a párt nyári gerilla-plakátkampányából ismert jelszóval: ”A nép nem betiltható, de a kormány leváltható!” - üdvözölte a független jelölt győzelmét.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az ellenzéki párt közleménye szerint Hódmezővásárhelyen a népakarat győzedelmeskedett: a Fidesz bevehetetlennek hitt fellegvárának lakossága adott egy nagy pofont a „korrupt, pökhendi és a hatalmuk érdekében a legaljasabb eszközöket is bevető kormánypártoknak, hogy az embereknek elegük van a lopásból, a kiszolgáltatottságból, az agymosásból, a fenyegetettségből és a zsarolásból.”

A Jobbik szerint egyúttal minden, ma még elkeseredett magyar ember is reményt kapott, hogy ha kellő létszámban elmennek szavazni és egyéniben a legesélyesebb jelöltre voksolnak, a Fidesznek esélye sincs április 8-án. „Mi győzünk, Ti nyertek!” – zárul a Jobbik legfrissebb választási szlogenjére utalva a pártközpont közleménye.

Vona Gábor pártelnök a közleménytől függetlenül saját Facebook-oldalára feltöltött videóban is gratulált a győztes Márki-Zay Péternek. A pártelnök fordulópontnak, történelmi győzelemnek nevezte a vasárnapi eredményt, mert ha Lázár János városában meg lehetett verni a Fideszt, akkor az szerinte azt üzeni, hogy a párt az ország minden pontján megverhető. Van remény, Magyarország, nem szabad hinni a közvélemény-kutatásnak! – zárta gratulációját a Jobbik elnöke.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!