szerző:
hvg.hu

Plakátolás közben.

A párt aktivistái épp az Amerikai úton helyeztek ki plakátokat, amikor egy férfi hajlított, ám így is méretes fémpálcával a kezében rongálni kezdte az egyik korábban kihelyezett plakátot. Az esetről Varga Csaba aktivista számolt be az Indexnek.

Varga azt mondta, odamentek a férfihoz, és közölték vele, hogy ne rongáljon, nekik joguk van kampányidőszakban plakátokat ragasztani. A férfi erre kommunistázással és hadonászással válaszolt. Varga szerint csak a jó reflexének köszönhető, hogy nem történt sérülés.

Az inzultus akkor maradt abba, amikor Varga elővette a kameráját. A férfi erre ugyanis bement a házába – írta az Index, amely fotót is közölt a támadóról.

A 24.hu megkeresésére Tóth Csaba szocialista politikus megerősítette pártja korábbi közleményét, amelyben arról írtak: a Fidesz gyűlöletkampánya és a hisztériakeltés eredményezte a támadást. Tóth emlékeztetett, hogy nem ez volt az első attak ellenük Zuglóban, többször kiabáltak már velük mások, vagy épp rángatták le a plakátjaikat.

A 24.hu az ügy kapcsán később megkereste a rendőrséget, ahonnan azt választ kapták, hogy "2018. február 28-án 12 óra körül egy férfi egy csővel többször ráütött az aktivisták által kihelyezett plakátra. Jelenlegi adataink szerint személy elleni támadás, illetve személyi sérülés nem történt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a férfit elfogták, előállították, elszámoltatása folyamatban van".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!