szerző:
hvg.hu

Hófúvás miatt is életben van még az elsőfokú figyelmeztetés.

Fokozatosan tovább szakadozik, csökken a felhőzet. A legtovább a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén marad felhős az ég. Napközben már csak néhol számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra.

Az északi, északnyugati szelet főként a Tiszántúlon kísérik erős lökések, de hófúvásra a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsodban a hóval borított tájakon továbbra is számítani kell.

Szerda reggel a szélvédett, gyengébben felhős tájakon -15 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -8 fok között várható. Késő estétől a derült, szélcsendes területeken egyre többfelé, főként a Dunántúlon és Északi-középhegység völgyeiben újra -15 fok köré, majd az alá csökken a hőmérséklet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!