szerző:
hvg.hu

A Fidesz mellett a Jobbik is nyilvánosságra hozta országos listáját. Az első helyen a párt miniszterelnök-jelöltje, Vona Gábor.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Jobbik országos választmánya a keddi ülésén nagy többséggel támogatta az elnökség által beterjesztett országos lista tervezetét. A lista első 25 helye sorrendben:

 1. Vona Gábor
 2. Volner János
 3. Dúró Dóra
 4. Steinmetz Ádám
 5. Varga-Damm Andrea
 6. Z. Kárpát Dániel
 7. Sneider Tamás
 8. Mirkóczki Ádám
 9. Fülöp Erik
 10. Janiczak Dávid
 11. Gyöngyösi Márton
 12. Farkas Gergely
 13. Staudt Gábor
 14. Szilágyi György
 15. Jakab Péter
 16. Hegedüsné Kovács Enikő
 17. Szávay István
 18. Lukács László
 19. Ander Balázs
 20. Bana Tibor
 21. Magyar Zoltán
 22. Apáti István
 23. Brenner Koloman
 24. Kepli Lajos
 25. Stummer János

A teljes listát itt találja, meglepetésnek mondható, hogy Steinmetz Ádám vízilabdázó, Athén 2004-es olimpiai bajnoka a negyedik, biztos befutó. (Ő Somogy megyében egyéniben is indul.) A Jobbiknak jelenleg 24 képviselője ül a parlamenti patkóban, csak a most 27. Rig Lajos került be egyéni körzetből, a többiek listáról. Most az agyonhallgatott koordináció és a választók átszavazása miatt nagyobb az esély az egyéni körzetekben, de várhatóan a képviselők többsége most is listáról kerül be.

A Fidesz is nyilvánosságra hozta országos listáját, akad benne meglepetés bőven.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!