szerző:
hvg.hu

Nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság Gyurcsány pártjának országos listáját.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Nyilvántartásba vette a Demokratikus Koalíció (DK) országos listáját az áprilisi országgyűlési választásra csütörtöki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság; a DK listáját Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti, a listán 145 jelölt szerepel.

A DK országos listájának első 10 helyén:

  1. Gyurcsány Ferenc,
  2. Molnár Csaba,
  3. Vadai Ágnes,
  4. Niedermüller Péter,
  5. Varju László,
  6. Oláh Lajos,
  7. Székely Sándor,
  8. Gréczy Zsolt,
  9. Ara-Kovács Attila és
  10. László Imre.

A DK minden megyében és a fővárosban összesen 45 jelöltet állított, ebből 20-at már nyilvántartásba is vettek, vagyis a párt megfelelt az országoslista-állítás feltételeinek. Az országgyűlési képviselők választásán ugyanis az a párt állíthat országos listát, amely legalább kilenc megyében és a fővárosban legalább huszonhét egyéni választókerületben állított jelöltet; két párt közös egyéni választókerületi jelöltek alapján közös pártlistát állíthat.

Az országos lista bejelentésének határideje március 6., 16 óra.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.