szerző:
hvg.hu

Délutántól egyre több helyen várható ismét havazás.

A téli szezon leghidegebb reggele után, amikor az ország nagyobb részén -15 fok, és a Dunántúl déli, délkeleti felén a Dél-Alföldön és az Északi-középhegység felhőtlen völgyeiben -20 fok alatti a hőmérséklet, délelőtt gyorsan enyhül az idő az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

©

A hajnali óráktól délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, déltől meg is vastagszik a felhőzet, és késő délutántól egyre több helyen valószínű ismét havazás. Éjfélig délnyugaton, délen lepel-5 cm porhó várható. Az 5 cm körüli hómennyiség Baranyában és Somogy megye déli felében valószínű.

Az ország északkeleti negyedében egész nap túlnyomóan napos időre számíthatunk.

Napközben a Dunántúlon megélénkül a keleti, délkeleti szél, ami a Dunántúl északnyugati részén okozhat helyenként kisebb hóátfúvást. Estétől mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul. Késő estére -5 és -12 fok közé csökken a hőmérséklet, az északkeleti kevésbé felhős, hóval borított helyeken lesz a hidegebb.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!