szerző:
hvg.hu

Rosszul áll a Momentum aláírásgyűjtése, a csütörtök esti információk szerint 78 jelöltnél gyűlt össze a megfelelő számú aláírás, de még nem mindegyiket adták le.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

"Fájó és nehéz szívvel, de ki kell jelenteni, a Jobbiknak is vannak vállalható jelöltjei" – mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Mandinernek adott, rendhagyó interjúban arra a kérdésre, elképzelhető-e a Jobbikkal bármiféle összefogás vagy koordináció. Az újságíró ugyanis a villamoson vette észre a Momentum elnökét, akit leszólított és négy megállón keresztül faggatta. A Jobbik felé nyitást már korábban is említette Fekete-Győr, mikor a Közös Ország Mozgalom vitáján azt mondta, visszalép a jobbikos jelölt javára, ha ő az esélyesebb. Ennek valódi tétje a belvárosi választókerületben nincs, ott ugyanis a Jobbik jóval az országos átlag alatt szerepelt négy éve.

"Itt nem a pártról beszélünk, hanem személyiségekről. Nagyon fontos látni, a hódmezővásárhelyi győzelem azt bizonyította, hogy a régi pártok már nem elegek. Olyan jelöltek kellenek, akik a kiábrándult, bizonytalan szavazókat is meg tudják szólítani. Ilyen volt Márki-Zay Péter. Egy MSZP-s vagy DK-s vagy jobbikos jelölt nem biztos, hogy alkalmas lett volna erre."

Az MSZP-t és a DK-t inkább nyugdíjazná, de azt mondja, az ő soraikban is lehetnek vállalható jelöltek, elképzelhető az is, hogy visszalépnek a javukra. Az LMP-vel kapcsolatban nem összefogásról hanem együttműködésről beszélt.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban azt mondta, bízik ugyan abban, hogy meglesz a 106 jelölt, de most picit pesszimistább.

"Már az is hatalmas szó lenne, ha a 81-et elérjük."

Az ellenzéki pártok nehezen gyűjtik össze az aláírásokat, erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!