szerző:
hvg.hu/MTI

Az energiaügyi államtitkárnak láthatóan van véleménye a lovakról és a történelemről is.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára és a térség országgyűlési képviselője pénteken Simonpusztán egy lovaspark lovaglócsarnokát adta át, és valószínűleg komoly fejtörést okozott neki, hogy mit is mondjon. Végül kifejtette gondolatait a történelemről.

Aradszki azt mondta: 

A XX. század egyik főbenjáró bűne, hogy elválasztotta lovától a magyar embert.

Az államtitkár szerint a lovascsarnok amúgy majd segíti a szülőket a magyar hagyományok átadásában, a Simonpusztai Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület nem titkolt célja ugyanis, hogy a gyerekek már az általános iskolában szervezett keretek között ismerkedhessenek meg a természettel és a lovas világgal. Aradszki szerint az egyesület egyébként jótékonysági célokat is kitűzött maga elé, például hátrányos helyzetű gyerekeknek is lehetőséget biztosít a lovaglás elsajátítására, de főleg "a magyar nemzet érdekében tevékenykednek". 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!