szerző:
hvg.hu

Az aláírások ellenőrzésekor több párt is gyanús lett, a Jobbik feljelentést tesz.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Több csalásra utaló körülmény merült fel Békés megye 4. számú választókerületében, ahol eddig 27 induló adta le a szükséges számú ajánlásokat - írja közleményben a Jobbik. A párt választókerületi bizottsági delegáltjának feltűnt, hogy egyes pártok ajánlóívein az aláírások több esetben is megegyező sorrendben követték egymást, illetve a több lapon is szereplő - ugyan azon névvel és adatokkal megjelölt - személy aláírása eltérő volt.

A Jobbik bizottsági delegáltja jegyzőkönyveztette észrevételeit és nem szavazta meg az aggályos ajánlásokat leadó pártok képviselőinek nyilvántartásba vételét, amelyhez az MSZP delegáltja is csatlakozott. Ennek ellenére mégis nyilvántartásba vették a jelölteket, mivel a választási bizottság három tagja nem talált semmi kivetni valót ebben a párt szerint ordító visszásságban.

Szabó Ervin jobbikos képviselőjelölt közölte, a nyugtalanító körülmények miatt fellebbeznek és hétfőig jogi lépéseket tesznek. Emellett közokirat-hamisítás és választási csalás alapos gyanúja miatt megteszik a feljelentést ismeretlen tettes(ek) ellen.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.