szerző:
hvg.hu

A bíróság jogerősen megszüntette a gyülekezési joggal való visszaélés ügyében indított eljárást Juhász Péterrel szemben.

Az Együtt vasárnapi közleménye felidézi, hogy a BRFK tavaly augusztusban azt állapította meg, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke visszaélt a gyülekezési joggal a Putyin látogatása elleni tüntetésen, ezért 90 ezer forint pénzbírságot szabott ki. Mint most kiderült, jogtalanul.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság friss, jogerős végzésébe szerint Juhász Péter csupán a „Putyin újra Magyarországon, első mobiltüntetés” című demonstráció helyszínére érve szerezhetett tudomást arról, hogy a korábban bejelentett helyszínen nem tudják elérni a rendezvény célját. A rendőrség lezárása gátolta a véleménynyilvánításuk szabadságát, hiszen úgy kerítették el a helyszínt, hogy a résztvevők nem láthatják az orosz elnök érkező konvoját. Ezért joggal és okszerűen ment át gyors reagálással az Együtt elnöke a tüntetőkkel a Puskás Ferenc Stadion gépkocsibejárata mellé. Mindemellett a bíróság szerint Juhász Péter tájékoztatta a helyszínt biztosítókat, hogy tovább fognak haladni, így jogszerűen vonultak tovább.