szerző:
hvg.hu

Estétől ónos eső is lehet.

Hétfőn még fagyos lesz a reggel, a havas, kevésbé felhős tájakon -14, -11 fok is lehet, de napközben már -2, +4 fokra van kilátás.

Északkeleten süthet ki hosszabb időre a nap. Délutántól nyugatról, délnyugatról havazás érkezik, estétől hó, fagyott eső, ónos eső, eső is eshet.

Kedden eleinte havazás, ónos eső, fagyott eső, keleten, délkeleten eső valószínű. Napközben havas esőre, esőre egyaránt számítani kell, az északi hegycsúcsokon még havazhat.

Nyugaton szűnik meg leghamarabb a csapadék, többfelé feltámadhat a délkeleti szél. Enyhébb lesz a reggel, napközben pedig 1-9 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Hétfőn melegfront jellegű hatásra számíthatunk. Az arra érzékenyek körében fejfájás, migrénes panaszok jelentkezhetnek. A tünetek a nap folyamán felerősödhetnek, sőt egyeseknél vérnyomás-ingadozás léphet fel, fokozódhatnak a keringési panaszok is.

A naposabb északkeleti tájakon lehet jobb a közérzetünk, az időnként feltámadó szél viszont ingerültséget okozhat. Továbbra is öltözzünk melegen, téliesen, nagy lesz a megfázásveszély. Fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére!