szerző:
hvg.hu

Mármint ha ő lenne az egyedüli ellenzéki kihívó.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A Közös Ország Mozgalom a fórumok után közvélemény-kutatást készít több csatatér körzetben, korábban a hvg.hu is beszámolt több körzetről (Varga Mihályt a fővárosban a DK, Pest megyében a Fidesz jelöltjét Szél Bernadett szorongathatja meg), az Index pedig a budapesti 18. számú körzet után a Baranya 1-es választókerületet is ismerteti.

A február 1-je és 19-e közti adatfelvétel szerint (ami a Fidesz hódmezővásárhelyi veresége előtt volt) így állnak a jelöltek:

  1. Csizi Péter (Fidesz–KDNP) 43%
  2. Mellár Tamás (független) 26%
  3. Fogarasi Gábor (Jobbik) 16%
  4. Keresztes Lóránt (LMP) 13%
  5. Nemes Balázs (Momentum) 3%

Csizi a kutatás szerint, ha minden így marad, jobb eredményt érne el, mint négy éve, de a Csizi–Mellár-párharc 55-45-re alakulna, ha csak ketten indulnának. Érdemes megjegyezni, hogy ebben az esetben sok ellenzéki nem automatikusan Mellárra szavazna át, hanem bizony a fideszes jelöltre.

A Závecz Research rámutat, ha Mellár esetleg visszalépne, más ellenzéki még jobban lemaradna Csizitől: az LMP csak 36, a jobbikos pedig 29 százalékot tudna összeszedni.

A részletes elemzést ide kattintva találja.

A körzetből a hvg.hu korábban videóriporttal jelentkezetett.

 

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.