szerző:
hvg.hu

Mármint ha ő lenne az egyedüli ellenzéki kihívó.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Közös Ország Mozgalom a fórumok után közvélemény-kutatást készít több csatatér körzetben, korábban a hvg.hu is beszámolt több körzetről (Varga Mihályt a fővárosban a DK, Pest megyében a Fidesz jelöltjét Szél Bernadett szorongathatja meg), az Index pedig a budapesti 18. számú körzet után a Baranya 1-es választókerületet is ismerteti.

A február 1-je és 19-e közti adatfelvétel szerint (ami a Fidesz hódmezővásárhelyi veresége előtt volt) így állnak a jelöltek:

  1. Csizi Péter (Fidesz–KDNP) 43%
  2. Mellár Tamás (független) 26%
  3. Fogarasi Gábor (Jobbik) 16%
  4. Keresztes Lóránt (LMP) 13%
  5. Nemes Balázs (Momentum) 3%

Csizi a kutatás szerint, ha minden így marad, jobb eredményt érne el, mint négy éve, de a Csizi–Mellár-párharc 55-45-re alakulna, ha csak ketten indulnának. Érdemes megjegyezni, hogy ebben az esetben sok ellenzéki nem automatikusan Mellárra szavazna át, hanem bizony a fideszes jelöltre.

A Závecz Research rámutat, ha Mellár esetleg visszalépne, más ellenzéki még jobban lemaradna Csizitől: az LMP csak 36, a jobbikos pedig 29 százalékot tudna összeszedni.

A részletes elemzést ide kattintva találja.

A körzetből a hvg.hu korábban videóriporttal jelentkezetett.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!