szerző:
hvg.hu

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés inkább csak a Dél-Dunántúlon lehet.

Ahogy korábban megírtuk, az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú riasztást, illetve figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt az ország nagy részére.

Mint írták, éjfélig több hullámban várható vegyes halmazállapotú csapadék az országban, nyugaton kedd délelőttig nagyobb valószínűséggel havazás (lepel-2 cm) vagy fagyott eső lehet majd kedd este az ónos eső a valószínűbb. Másutt általában eső, északon havas eső lesz a jellemző, de síkvidéken helyenként kisebb területen ónos eső is előfordulhat főként holnap délelőttig a Dunántúlon, illetve kisebb valószínűséggel az Alföld egyes részein.

Napközben már többfelé számíthatunk esőre, északnyugaton és a hegyekben havas eső, kora délelőttig a Dunántúlon és az Északi-középhegységben átmenetileg ónos eső is lehet.

A keleti, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, a Dél-Alföldön 7, 8 fokig is felmelegedhet a levegő. Késő este 1, 5 fokra számíthatunk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!