szerző:
hvg.hu

Megérkezik a várva várt enyhülés a hét második felében. Vasárnap egyes helyeken kifejezetten enyhe idő valószínű már.

Határozott melegedés indul itthon szerdától, és vasárnapig nem lesz megállás – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szerdán a helyenként megélénkülő déli, délnyugati irányú szélnek köszönhetően már egyre több helyen alakul 10 fok körül a csúcshőmérséklet, és hajnalban is csak nyugaton lehet gyenge fagy. Szórványos csapadék még főleg keleten lehet, de már többfelé felszakadozik a felhőzet, és süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap.

Csütörtökön kicsit csapadékosabb, felhősebb időjárás várható. Főként a középső és északi tájakon fordulhat elő elszórtan gyenge eső, zápor, de a Dunántúlon naposabb idő ígérkezik. Napközben már 4, 12 fokot mérhetünk. 

Az igazi melegedés pénteken indul be, amikor a feltámadó szél enyhe levegőt hoz felénk. Napközben többnyire napos, száraz időre, 8 és 15 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, egy-egy zápor csak néhol fordulhat elő. Vasárnap is hasonló időjárás várható, és egyes helyeken a csúcshőmérséklet elérheti a 17, 18 fokot is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!