szerző:
hvg.hu

Ismét akcióba lépett az emberierőforrás-miniszter elhárítója.

Január elején írt körlevelet Duray Gergő, az orosházi kórház főigazgatója minden, az intézményhez tartozó település önkormányzatának azt kérve, költségvetésükben rejlő lehetőségeikhez mérten támogassák az ott folyó ellátást, például segítsenek be a finanszírozásba vagy támogassák az eszközbeszerzéseket.

A levél nyomán a szocialista Tóth Bertalan írásbeli kérdéssel fordult az emberierőforrás-miniszterhez, "Ha minden rendben van az egészségügyben, akkor miért születnek ilyen levelek?"-címmel. Balog Zoltán helyett – ahogy az megszokott – Rétvári Bence államtitkár (nem) válaszolt neki.

Reakciójában Rétvári, ahelyett, hogy a konkrét üggyel foglalkozott volna, inkább arról értekezett, hogy a szocialisták százmilliárdokat vontak ki az egészségügyből, a kórházakat pedig eladósították és hagyták amortizálódni. A Fidesz viszont pótolja a rendszerből kivett pénzeket, megújítja az elhanyagolt infrastruktúrát, javítja a dolgozók jövedelmi helyzetét.

(via 444)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!