szerző:
hvg.hu

Vitába keveredett egy aláírás miatt a Kétfarkú Kutya Párt és a DK, megszólalt az aláíró is, akinek elmondása alapján tényleg visszaélt adataival a Gyurcsány vezette párt Szentendrén.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebook-oldalán közölte, egyik "passzivistájuk", Zsuzsi a szentendrei LMP-s és kutyapártos egyéni jelöltet támogatta aláírásával, azonban neve négy további párt aláírásgyűjtő ívén szerepelt. A három ismeretlen párt mellett ott van a Demokratikus Koalíció is, amely a nő állítása alapján alapján visszaélést követett el.

A DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba a hvg.hu-nak azt mondta, a nő februárban e-mailben jelentkezett a párt helyi szervezeténél, hogy aláírna a jelöltjüknek - onnan tudják, hogy ugyanarról a nőről van szó, mert a Kétfarkú Kutyapárt az eredeti posztban kiadta a nő azonosítóját is, amit megadott a DK-nak is -, az erről szóló levélváltás még megvan, Molnár szerint "bizonyító erejű." A DK felvette a kapcsolatot a Kutyapárttal, és kikérte magának, hogy manipulációval vádolták meg.

A párt az erről szóló közleményét bekommentelte a Kutyapárt Facebook-oldalára is, ahol azonban jelentkezett maga az érintett is, aki azt írta, e-mailben megadta ugyan az adatait a DK-nak, de mivel nem tudtak neki helyszínt mondani, ahol ténylegesen aláírhat a pártnak, ezért végül nem írta alá az aláírásgyűjtő ívüket.

A nő reakciója miatt ismét megkerestük a DK-t, amint reagálnak, a cikket frissítjük.

Egyre több hamis aláírást találnak, az egyik bátor párt Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnökének nevével és aláírásával is visszaélt. A Kutyapárt egyébként mindenkit arra buzdít, hogy az illetékes jegyzőjénél kérje ki a listát, hogy mely jelöltek ajánlóívén szerepel a neve és elvileg az aláírása, mert egy másik aktivistájuk neve például négy különböző jelöltnél szerepelt, és egyiknek sem írt alá. Hogy hogyan lehet ezt kikérni, arról itt egy tájékoztató.

 

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.