szerző:
hvg.hu

Vitába keveredett egy aláírás miatt a Kétfarkú Kutya Párt és a DK, megszólalt az aláíró is, akinek elmondása alapján tényleg visszaélt adataival a Gyurcsány vezette párt Szentendrén.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebook-oldalán közölte, egyik "passzivistájuk", Zsuzsi a szentendrei LMP-s és kutyapártos egyéni jelöltet támogatta aláírásával, azonban neve négy további párt aláírásgyűjtő ívén szerepelt. A három ismeretlen párt mellett ott van a Demokratikus Koalíció is, amely a nő állítása alapján alapján visszaélést követett el.

A DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba a hvg.hu-nak azt mondta, a nő februárban e-mailben jelentkezett a párt helyi szervezeténél, hogy aláírna a jelöltjüknek - onnan tudják, hogy ugyanarról a nőről van szó, mert a Kétfarkú Kutyapárt az eredeti posztban kiadta a nő azonosítóját is, amit megadott a DK-nak is -, az erről szóló levélváltás még megvan, Molnár szerint "bizonyító erejű." A DK felvette a kapcsolatot a Kutyapárttal, és kikérte magának, hogy manipulációval vádolták meg.

A párt az erről szóló közleményét bekommentelte a Kutyapárt Facebook-oldalára is, ahol azonban jelentkezett maga az érintett is, aki azt írta, e-mailben megadta ugyan az adatait a DK-nak, de mivel nem tudtak neki helyszínt mondani, ahol ténylegesen aláírhat a pártnak, ezért végül nem írta alá az aláírásgyűjtő ívüket.

A nő reakciója miatt ismét megkerestük a DK-t, amint reagálnak, a cikket frissítjük.

Egyre több hamis aláírást találnak, az egyik bátor párt Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnökének nevével és aláírásával is visszaélt. A Kutyapárt egyébként mindenkit arra buzdít, hogy az illetékes jegyzőjénél kérje ki a listát, hogy mely jelöltek ajánlóívén szerepel a neve és elvileg az aláírása, mert egy másik aktivistájuk neve például négy különböző jelöltnél szerepelt, és egyiknek sem írt alá. Hogy hogyan lehet ezt kikérni, arról itt egy tájékoztató.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!