szerző:
hvg.hu

Többek adatával visszaélést követtek el.

A Jobbik a Békés megyei aláírások ügyében már feljelentést tett választási csalás gyanúja miatt, most a főváros 11-es választókerületében talált a választási bizottság jobbikos delegáltja gyanús aláírásokat. Szabó Bálint az Alfahírnek azt mondta, a Hajrá Magyarország Párt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének, Péterfalvi Attilának a nevét is felírta a szavazólapra.

Péterfalvi viszont azt mondja, soha nem adta ajánlását a pártnak.

A választási bizottság egyik tagja is döbbenten fedezte fel nevét számára ismeretlen pártok aláírásgyűjtő ívein – emiatt a bizottság feljelentést tett a rendőrségen –, de a KDNP volt budapesti elnökének neve és aláírása is szerepel több íven, holott ő sem támogatott egy ismeretlen pártot sem.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!