szerző:
hvg.hu

Nagyon szűkszavúak a kormánypárt körüli politikusok, ha valaki erről kérdezi őket.

Korábban megírtuk azt is, amikor megkérdezték a legfőbb ügyészt az OLAF-jelentés utáni magyar vizsgálatról, de nem vitte túlzásba a választ. Mindössze három mondatot írt.

Most az MSZP-s Molnár Zsolt kérdezett rá arra a belügyminiszternél, hogy „Milyen nemzetbiztonsági kockázatokat lát az Elios-üggyel kapcsolatban?”. A válaszból kiderül, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal figyelemmel kíséri az európai uniós és/vagy nemzeti forrásokból finanszírozott kiemelt támogatások igénylésének, elbírálásának, folyósításának és felhasználásának folyamatát. Kockázatra utaló információ esetén, jelzéssel él a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szervek irányába.

Pintér szerint „a nemzetbiztonsági bizottság, az ellenőrzési jogkörében eljárva, évente két alkalommal – a féléves és éves beszámoló keretében – részletes tájékoztatást kap a nemzetbiztonsági szolgálatok által elvégzett jogszabályban meghatározott feladatókról”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!