szerző:
hvg.hu

Párás, szeles, egy-két helyen esős lehet még az időjárás szerdán, de a tél eltűnni látszik, tartós mínuszokra már nem kell számítanunk.

Szerda reggel sokfelé indul párásan, ködösen a nap, a nyugati tájak kivételével pedig többfelé eső is eshet. Északkeleten élénk lehet a délnyugati szél.

Napközben a csapadék kelet-északkelet felé távozik, délután már csak északkeleten lehet kisebb eső. Északkeleten továbbra is élénk lehet a délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul – jelenti az Időkép.

Sokfelé pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat reggel, délután már csak az északkeleti tájakon fordulhatnak elő vizes, csúszós utak.

Szerdán már front nem lesz térségünkben, viszont továbbra is előfordulhatnak kettősfronti tünetek. Emiatt fejfájás, migrén, gyulladásos panaszok továbbra is jelentkezhetnek a frontérzékenyeknél.

Csütörtök reggel ismét sokfelé párásan, ködösen indul a nap. Kisebb esőre nyugaton, északnyugaton lehet számítani, a déli tájakon viszont záporok alakulhatnak ki, de az sem kizárt, hogy ezeket jégeső kísérheti. Északira, északnyugatira fordul a szél, a Dunántúl északi felén élénk, erős lökések is előfordulhatnak.

Ahogy kedden megírtuk, a hét második felében jelentősen enyhül az idő, és vasárnap egyes helyeken akár 17, 18 fok is lehet már.