szerző:
hvg.hu

Túlélte Bécset Lázár János, és nőnapon állt a sajtó és az ország elé, hogy elmondja, miért ad 12 ezer forintos gázárkedvezményt a kormány a családoknak egy hét tél után, a választások előtt. Kiderült, 70 milliárdba kerül az extra Erzsébet-utalvány és a gázár-rezsicsökkentés. A rezsicsökkentésnek semmi köze a szavazatvásárláshoz, ez sértés, jelentette ki a miniszter. Lázár beszélt Bécsről is - a videó Orbán Viktornak is tetszett.

1 2 3
Sorrend megfordítása

Bécs újratöltve

Kérdés érkezik a bécsi videóhoz, Lázár leegyszerűsítve beszélt a migrációról, pedig általában komplex összefüggéseket szokott felmutatni. Lázár azt válaszolja: az Index videója sem bonyolult.

Lázár nem szívja mellre a kritikákat, mert komolyan foglalkozott a szegregáció felszámolásával polgármesterként. A bevándorlók a maguk képére formálják az európai városokat. Lázár összemossa a szegregáció és az integráció kérdéseit.

Márki-Zay Péter méltánytalanul járt el a beteg városi főjegyzővel

Amikor felmentette, miközben betegállományban van, de Lázár arra kéri a helyieket, ne háborúzzanak, ismerjék el az új vezetést.

Az új polgármester migránsszámlálója Lázár szerint csak arra bizonyíté, hogy Márki-Zay Soros embere.

Változó Vár-tervek - a Palota felújításáról letett a kormány egyelőre

Zajlanak a budai várbeli korszerűsítések, beruházások, fel fogják újítani az összes köztulajdonban lévő épületet. A Palota felújítása most nem aktuális, az OSZK-é viszont igen. Felmerültek közhatalmi célú épületek is - korábban Lázár még arról beszélt, a köztársasági elnök a Palotába költözik, Orbán Viktor pedig a Sándor-palotába. Erről most nem beszél.

Lázár látványosan mosakszik Bécs ügyében

Lázár az osztrák kancelláriaminiszterrel is beszélgetett, magánlátogatáson volt Bécsben, "ez nem érinti az osztrák-magyar kapcsoltokat", azon van a kormány, hogy javuljanak a két ország közti kapcsolatok, ezeken nem ronthatnak "a nyilatkozatok". Mindig szeretünk tanulni Bécstől, de homokba sem szeretnénk dugni a fejünket.

"Nem volt cél, hogy megsértsek egy bécsi polgárt sem", és "nem bántó szándékkal mondtam, amit mondtam". 

Fidesz-ellenes szakértők írták a brüsszeli országjelentést

Politikai állásfoglalással teli kampányjelentés készült Brüsszelben, tér rá végre a megfelelő tónusban a brüsszeli Országjelentésre, nem érti, hogy növekedhetett a korrupció a jelentés szerint, ha a közbeszerzéseken épp a tavalyi országjelentésben foglaltak szerint módosítottunk. A jelentés a hatósági árakkal sincs kibékülve, ezzel nem ért egyet a kormány. A benne szereplő adatokat azonban nem kritizálja Lázár.

Ezeket a jelentéseket a Fidesz politikai ellenfeleiből verbuválódott szakértők írják. Ez kétségbe vonja az Európai Bizottság hitelességét - mondta Lázár.  

Lesz teniszstadion, de nem a Margitszigeten

Ez a legújabb fejlemény teniszstadionügyben.

Fura zörejek a Kormányinfón

Elkezd kattogni a Parlament 100 éves fűtési rendszere, Lázár mindenkit megnyugtat.

Harcos földvédelmi retorika a válasz a zsebszerződési törvény elkaszálására

Elkaszálta az Európai Bíróság a zsebszerződések elleni magyar törvényt, "csatát veszítettünk", az Európai Bíróság megnyitná a kaput a spekulánsok előtt, mondja Lázár,

"600 ezer hektár volt veszélyben 2010-ben, nyolc évig tudtuk védeni őket".

Az EU minden erejével azon van, hogy külföldiek is vehessenek földet Magyarországon, ki kell szorítani a külföldi földtulajdonosokat, mondja Lázár.

Lázár első alkalommal kicsit árnyaltabban beszél az ENSZ-kérdésről

Magyarország álláspontját nem veszik figyelembe a migrációs tárgyalássorozatban képződő dokumentumokkal, mondja Lázár, majd furcsa módon kettéosztja a kérdést, a menekülteket érintő kérdésekben egyetértünk az ENSZ-szel, de a migrációra vonatkozókban nem. Ezt eddig a kormány sosem választotta ketté. (Egyébként egy dokumentumról van szó, bár Lázár kettőről beszél.)

40 milliárdba kerül az extra rezsicsökkentés

40 milliárd forintot keresett elő az Energiahivatal, ennyibe kerül a háztartásonkénti gázszámlás extra rezsicsökkentés, és a távfűtéssel fűtők is részesülnek ebből, ezt Kósa Lajos fogja letárgyalni a cégekkel.

1 2 3

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!