szerző:
hvg.hu

A bulvárlap Hadházy hobbijáról, a repülésről írt lejárató cikket, a politikus azt mondta, az állatorvosi fizetéséből gazdálkodta ki az erre való pénzt.

Szerdán a Bors arról írt, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke egy "családi ház árát költötte luxushobbijára", amely történetesen a repülés, ehhez pedig idézték Hadházy repülési naplóját, amely szerint 2016 végéig összesen 350 órát töltött a levegőben.

Hadházy a Facebook-oldalán ezzel kapcsolatban azt írta, egy hónapja az autójából ellopták a pilótatáskáját, ebben szerepeltek azok az adatok, amelyek az Andy Vajna által tavaly szeptemberben megvásárolt Bors cikkében is megjelentek. 

A Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában csütörtök reggel az LMP-s politikus azt mondta, vagy az őcsényi repülőtértél, vagy Szekszárd főterén lophatták el a táskáját, amelyet bennehagyott a kocsijában néhány órára, amikor pedig visszament érte, már nem volt ott. Hadházy kijelentette,

lopott információt közöltek le a Borsnál.

Azt is elmondta, az ellopott dokumentumok egy része pótolható, mert ki lehet őket kérni újra, de a repülési naplója pótolhatatlan. Hozzátette, valóban 350 órát repült, 2004 óta foglalkozik ezzel, de az állatorvosi szakmából jövő jövedelme egy részét – a felesége szerint valóban túl sokat – fordította arra, hogy megszerezze a pilótáknak szükséges jogosításokat.

"Nem sok pénzem volt rá, én nem loptam úgy, mint a fideszes kollégák, vagy egyáltalán nem loptam, ezért lassan jöttek össze a papírok, és már picit öreg vagyok ahhoz, hogy ebben a szakmában elhelyezkedjek" – fejtette ki Hadházy a műsorban. A Facebook-oldalán azt is elárulta, hogy még felvételizett is légitársaságnál, ahol a szakmai és pszichológiai felvételije nagyon jól sikerült, végül a személyzetis tanácsolta el talán a politikai szerepvállalása, talán a kora miatt.

Azt is elárulta, hogy a legtöbbet kisebb kétszemélyes, 40-50 éves repülőkön szokott repülni, de nincs saját repülője, és elég ideje sem a hobbijára, általában nem tudja megrepülni azt az évi 12 órát, amitől nem kellene évente újra vizsgáznia.

Hadházy a Facebookon azt írta, perre megy a lejárató cikk miatt, és a lopás miatt is feljelentést tesz a cikk alapján.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!