szerző:
hvg.hu

Röszkén tartóztattak le két embert, akiket azzal vádolnak, hogy terroristákat finanszíroztak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda két külföldi állampolgárral szemben folytat nyomozást. Hogy pontosan mi történt, arról sok információt nem adtak ki, csupán annyit írtak: megalapozott a gyanújuk, hogy terrorizmus finanszírozásáról van szó.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai szerdán a Röszkei Tranzitzónából előállítottak két ember, egyikük iráni, másikuk török állampolgárnak vallotta magát. A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A rendőrök előterjesztést tettek a két gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!