szerző:
hvg.hu

Érthetetlen, mi volt a célja Orosz Mihály Zoltánnak azzal, hogy élő videót posztolt Facebook-oldalára egy autó csomagtartójában sínylődő kutyákról, amelyek befogásában ő maga besegített.

„Ó, te szégyenteled, miért kínzod az állatokat?”, „Állatkínzó vagy, mert nem szakszerű a befogás!”, „Mégis mennyire kell sötét bunkónak lennie egy politikusnak, hogy választási időszakban, élő adásban mutasson be állatkínzást?” – ilyen és ehhez hasonló kommenteket kapott szerda délután az érpataki polgármester élő Facebook-videója. Ezek még a viszonylag visszafogott hozzászólások közé tartoztak, voltak ennél sokkal durvábbak is.

A videó még elérhető, de figyelmeztető szöveg van rajta. A legelején láthatóak rövid ideig a kutyák, amelyeket egy csomagtartóba raktak, kötél van a nyakukon, az egyik állat láthatóan nagyon küszködik és próbál szabadulni.

Ezután Orosz Mihály Zoltán saját gyepmesteri szolgáltatását próbálta népszerűsíteni. Elhencegett azzal, hogy saját kezűleg segített befogni a hat kutyát, akiket az ígérete szerint átadnak a gyepmesternek. Azt nem tudni, hogy ezt valóban megtették-e, illetve mi lett a négylábúak sorsa. A polgármester arra biztatta az embereket, hogy csak szóljanak nekik, és ők majd kimennek befogni a kóbor kutyákat.

Érpatakon időközi polgármester- és képviselőtestületi választást tartanak március 25-én, miután a testület korábban feloszlatta önmagát. Azt nem tudni, hogy a kutyák befogásáról szóló videót esetleg valamiféle kampányfogásnak szánták-e.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!