szerző:
hvg.hu

A miniszter szerint nem az aláírást másolókkal van a baj, ő kamupártnak a Momentumot, a Párbeszédet és az Együttöt tartja. Erre válaszolt a Momentum.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Kósa Lajos szerint a "kamupárt" kifejezést inkább azokra az ellenzéki pártokra, például a Párbeszédre, a Momentumra vagy az Együttre használná, amelyek hamisan azt a látszatot keltik magukról, hogy komoly társadalmi támogatottság áll mögöttük.

Hajnal Miklós a szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményében azt írja, a kamupártok legfőbb jellemzője, hogy a választási rendszer hibáit kihasználva az adófizetők pénzét önmagukra költik. Hajnal azt mondja, például így:

Ezek alapján a Fidesz a legnagyobb kamupárt. A Momentum ezzel ellentétben eddigi összes eredményét – például 62 295 ajánlását is – egyetlen adóforint nélkül érte el.

Az Együtt is reagált. Visszautasítják Kósa Lajos kijelentéseit, szerintük a Fidesz tudatosan szétveri a választási rendszer működését azzal, hogy engedi a hamis aláírásokkal pénzt lopó kamupártok tobzódását. „Közel 8 milliárd forintjába fog ez az adófizetőknek fájni.  Kósa Lajos és a többi fideszes politikus ne az Együttet és támogatóit sértegesse, hanem tegyen inkább végre a választási csalások ellen, amit a kamupártok követnek el országszerte.”

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!