szerző:
hvg.hu

Juhász üzenetet küldött a választókerületében a többi jelöltnek, hogy mielőbb döntsenek.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Hétfőn jött ki a Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom közvélemény-kutatása a budapesti 1-es számú választókerületi jelöltek támogatottságáról, amelyből az derült ki, nincs nagy különbség az ellenzéki jelöltek támogatottsága között, de ha nem sikerül megegyezni egy közös jelölt személyéről, akkor a KDNP-s Hollik István 42 százalékkal simán megnyerheti a mandátumot a kormányoldalnak. Egy közös ellenzéki jelölt esetén ellenben le lehetne győzni, bár a jobbikosnak nem lenne erre esélye.

A kutatás megihlette Juhász Pétert, az Együtt ebben a választókerületben induló elnökét, aki videóban jelentette be, hogy sms-t küldött a Jobbikot leszámítva a többi ellenzéki jelöltnek, hogy ha lehet, akkor már kedden leüljenek egyezkedni a visszalépésekről.

Juhász azt mondta,

ha máshogy nem megy, akkor pénzfeldobással, de döntsük el, hogy ki induljon ebben a választókerületben.

Hozzátette, ne a töredékszavazatokat vegyék figyelembe, vagy hogy kinek fájna a kampánytámogatással a visszalépés, hanem hogy hogyan érhető el még egy ellenzéki mandátum.

Az V., a VIII. kerület egy részét és az I. kerületet is magába foglaló budapesti 1. sz. választókerület egyébként azért is nehéz dió, mert minden ellenzéki párt egy erős emberét indítja: Juhász mellett a párbeszédes V. Naszályi Márta, az LMP-s Csárdi Antal és a momentumos Fekete-Győr András a jelölt, illetve a jobbikos Losonczy Pál.

Az Együtt egyik jelöltje, Nyíri Gábor egyébként éppen hétfőn jelentette be, hogy a Terézvárost és Erzsébetvárost is magába foglaló budapesti 5. sz. választókerületben visszalép az esélyesebb, négy éve is győztes DK-s Oláh Lajos javára.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!