szerző:
hvg.hu

Az országos listát állító pártok egy tagot delegálhatnak a Nemzeti Választási Bizottságba a választások tisztaságának megőrzése érdekében.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Momentum tudott országos listát állítani, ezért közleményben jelentették be, ők G. Szabó Dánielt delegálják az NVB-be. „A Momentum G. Szabó Dániel jogi vezetőt, az Átlátszó és az Index korábbi munkatársát bízta meg hétfőn a bizottsági munkával. G. Szabó Dániel az ELTE jogi karán, majd a Közép-európai Egyetem (CEU) összehasonlító alkotmányjogi képzésén végzett. A Momentumhoz a Magyar Helsinki Bizottságtól érkezett, ahol a szabálysértési rendszerrel és a magyar jogállam helyzetével foglalkozott” – áll a közleményben.

„Addig fogjuk ütni ezt a rendszert, amíg össze nem roppan. Dániel a Nemzeti Választási Bizottságban is a tiszta választásokért, a kamupártok visszaszorításáért fog küzdeni” – kommentálta G. Szabó megbízását Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!