szerző:
hvg.hu

Svédországban hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el.

A közmédia egyik műsorában egy magyar nő arról beszélt, azért tért haza Svédországból, mert ott nagyon rossz a közbiztonság. Kiderült, a svédeknél hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el. Az Index megszerezte azoknak a bűncselekményeknek a hivatalos, hatósági dokumentációit is, amelyek részletesen leírják, miért ítélték el a magyar nőt, C.-t.

A lap birtokába jutott iratok szerint a nő az anyjával lakott, és több mint hétszázezer forintnyi koronát kellett fizetnie a sértetteknek, akik valamennyien svéd állampolgárok. A nő 2015 elejétől több svéd sérelmére is bűncselekményt követett el.

Az Index szerint ezek többek között az alábbiak voltak:

  • egy svéd szomszédnőjével összeveszett, aztán elkezdett sms-eket írogatni másoknak, amelyben kurvának és pszichopatának állította be a szomszédját;
  • veszekedés közben kávét öntött a szomszédjára, a sértett ezt levideózta, de szemtanúk is vallottak az ügyben;
  • egyszer pszichológusnak,
  • máskor állatvédőnek adta ki magát;
  • egyszer pedig azt hazudta, hogy hivatalos személy.

Az ítélet szerint C.-nek több svéd felé is kártérítéseket kellett fizetnie, a bizonyítottan elkövetett bűncselekmények után.

Az iratokból kiderül az is, hogy a nő orvostanhallgató volt Budapesten, édesanyja pedig 2014 december 30-án költözött Båstadba. A helyről megjegyzik, a gazdag svédek kedvelt települése ez, sokan itt vásárolnak nyaralókat.

Az M1 korábban úgy mutatta be a nőt, mint aki Stockholmban dolgozott, de ennek nyoma sincs a dokumentumokban. Az is megkérdőjelezhető, amikor azt mondja, egyszer metróval ment be a munkahelyére, és egy bevándorló férfi megtámadta, ugyanis Båstadban nincs metró.

A pénteki M1-es interjúban mégis úgy mutatják be őt, hogy arról beszélt, Magyarországon nem olyan a helyzet, mint Svédországban, Németországban vagy Ausztriában, Bécsben.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!